Обратно към категорията

Бизнесът планира 10-процентно увеличение на заплатите на служителите

Добавено на: 21.10.2022 14:18
   

Фирмите у нас планират по-голямо повишение на заплатите на служителите, показва Проучване на възнаграждения и придобивки – MERCER TRS 2022, проведено през септември сред 306 компании. Средното повишение за тази година на възнагражденията ще бъде с 9 на сто, а през 2023 г. – с 10 процента.

Компаниите във високите технологии прогнозират увеличение от 10 на сто и през двете години, както и тези от търговията, докато фирмите от фармацевтичния сектор смятат да вдигнат заплатите с 5 на сто през тази и с 8 на сто през 2023 г. 

Данните показват още, че компаниите са склонни да дадат повече пари на служителите си спрямо това, което са планирали през май. Допитване тогава до 461 компании показва, че те са прогнозирали средното увеличение на заплатите за тази година да е със 7%, а през следващата - с 8 на сто.

И тогава по-голямо повишение на възнагражденията са планирали фирмите от високотехнологичния сектор – 8% през тази и 10% през следващата година. Във фармацевтичния сектор очакванията са били заплатите да бъдат повишени средно с 5% през тази година и с 8% през следващата. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!