Обратно към категорията

В Благоевград таксиметровите шофьори не искат да превозват болни от коронавирус

Добавено на: 09.11.2020 07:45
Снимки: Pixabay.com
   

Таксиметровите шофьори в Благоевград не са съгласни да превозват хора, заразени с коронавирус, съобщава БНТ. Масови фалити застрашават таксиметровите фирми в областния град заради ситуацията с коронавируса. От началото на извънредното положение клиенти почти няма, а работата им е паднала драстично.

Крум Руйков кара такси от няколко години. Работи като частно лице и наскоро е преборил коварната зараза. Казва, че спазва всички предписани мерки и гледа да се пази.

"Маската, имаме и дезинфектанти, които използваме и всеки един от клиентите, който се качи в автомобила, му казваме да си сложи маска евентуално, ако не си е сложил”, разказва той.

Мъжът признава, че откакто е настъпила пандемията, среща трудности да изхранва семейството си.

"Работата не на половина, намаля тотално. Преди да падне отново забраната, имаше нещо раздвижване някакво, но сега не зная как ще се оправим просто. Не ми се мисли”, споделя шофьорът.

Въпреки, че постоянно са изложени на риск, таксиметровите шофьори ежедневно изпълняват своите задължения.

"Ако се страхуваме, няма да работим. В края на краищата трябва нещо да се работи”, казва един.

"Трябва да ядем нещо, трябва да си купуваме храна, трябва да пращаме децата си на училище, трябва да просъществуваме”, коментира друг.

Казват обаче, че не са съгласни да се превръщат в шофьори, които превозват болни от коронавирус.

"Ами вижте, условията трябва много внимателно да се обмислят, първото нещо, което е и, според мене, обезателно трябва да има много по-големи предпазни средства. Мисля, че една маска и едни ръкавици, и един дезинфектант не би свършил работа”.

"Не, не, като гледам линейките как ходят, когато е за COVID, те са като роботи – с костюми. Ние как ще може да… ние просто не ни е възможно да работим с такава екипировка. Не ме е страх за мен, да кажем, че може да го занеса вкъщи при семейството и така”.

От бранша смятат, че трябва да има промяна в цената на таксиметровите услуги, за да може бизнесът да се спаси.

"Самите хора нямат пари, но това, което иска от нас община, държава, застрахователи, прегледи… всичко това е непосилно за нас, ако продължава да е на тоя етап работата такава, в тия параметри и на тия цени”, споделя шофьор.

Ако цените на услугите не се повишат, таксиметровите фирми ще поискат от общината в Благоевград облекчения от данъците, които плащат в момента.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!