Обратно към категорията

Благотворителна изложба за децата на загинали и пострадали огнеборци

Добавено на: 20.05.2023 06:46
   
Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР и галерия „ИКАР” са организатори на първата съвместна благотворителна изложба „С очите си видях бедата”. Изложбата се организира по случай Международния ден на детето - 1 юни и ще бъде открита на 30 май 2023 г. от 11:00 ч. в галерия „ИКАР”, ул. „Бачо Киро” 26-30 (бизнес център „Платинум”), гр. София. Чрез арт събитието организаторите имат за цел събиране на средства в помощ на деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на ГДПБЗН.
Изложбата е с рисунки от предишните издания на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, който се провежда от 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита“ като мероприятие включено в Националния календар за извън училищните дейности на МОН, свързано с обучението на учениците по правилата за действие и поведение при бедствия, пожари и извънредни ситуации. През 2012 г. прераства в Международен конкурс под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.
Тази година над 130 ученици от първи до дванадесети клас от област Ямбол се включиха в областния етап на конкурса. Награждаването им се проведе на 10 май пред зала „Диана“ в Градския парк на Ямбол.
Отличените 26 творби от региона участват в националния етап на конкурса през юни в София.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!