Обратно към категорията

С близо 151 милиона лева ще бъдат ремонтирани минимум 25 училищни общежития

Добавено на: 15.11.2022 12:00
Снимки: Министерство на образованието и науката
   

С близо 151 милиона лева ще бъдат ремонтирани минимум 25 училищни общежития. Това е предвидено в публикувания за обществено обсъждане проект за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедурата "Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование", съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Максималният размер на инвестицията може да е 6 милиона лева. Ще се финансират ремонт, реконструкция, основно обновяване, доставка, монтаж на оборудване и обзавеждане на общежития.

Могат да кандидатстват общински училища с общежития (начални, основни, обединени, средни училища, профилирани и професионални гимназии), държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за подкрепа за личностното развитие.

Мнения относно реализирането на процедурата се приемат до 2 декември 2022 г., включително, и могат да се изпращат на електронния адрес: infosf@mon.bg, както и в Информационната система за Механизма (ИСУН 2020).


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!