Обратно към категорията

Броени часове до края на националното ни преброяване

Добавено на: 10.10.2021 01:13
   

Броени часове остават до края на преброяването на населението 20 часа на 10 октомври 2021. През деня в понеделник ще работят преброителните центрове. А преброилите се елктронно ще могат да изпращат преброителния код на специален имейл, открит от НСИ.

Към момента са преброени близо пет милиона и 200 хиляди българи, което е малко под 75% от населението. Стартът на кампанията беше съпътстван с блокиране на електронното преброяване заради хакерски атаки. Коронавирусът пък отказал част от преброителите. Заради това НСИ удължи сроковете на кампанията. И откри около 40 преброителни центъра.

В тях може да се предаде разпечатаната и предварително попълнена анкетна карта. Служители помагат и при попълването ѝ на място. От НСИ припомниха, че кодовете от електронното преброяване може да се изпращат и на специалния мейл. До вчера това са направили 2 500 души. Преди дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова за активност.

Преброяването ще приключи официално в 20 часа. Глоби ще има само да онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването. Междинни данни НСИ обещава около Коледа.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!