Обратно към категорията

В Бургас лицензират медицински кабинет за жертви на сексуално насилие

Добавено на: 01.12.2019 12:19
   

Медицински кабинет за жени, пострадали от сексуално насилие, ще бъде лицензиран в Бургас. Той разполага с необходимото оборудване. Потребността се обуславя от 26-те спешни случаи за годината,  регистрирани в Център Вселена,  който работи по инициатива на британското посолство.

Бургаският център е единствен  като  функции в страната с тенденция да бъде открит такъв и в Пловдив. На 5 декември в Център „Вселена” ще се проведе Ден на отворените врати. На 10 декември в „Център за превенция на насилието и престъпността“ ще се състои кръгла маса на тема „Предизвикателства, свързани с оказването на подкрепа на пострадалите от насилие“, с участието на институции и организации.

"Идвали са насилници с желание да изведат жертвите,  но полицията патрулира и се отзовава на сигнали.  Случвало се е някой да влезе с оръжие и да изведе жена,  по- често обаче закрилата е  безпроблемна, водят се делата, оказва се психологическа подкрепа, има рехабилитационен процес 6 месеца, който да помогне за самостоятелен живот, така че пострадалата да не се върне отново там където търпи страдания", отбелязва психологът Бианка Барова.

080018 017 е безплатната денонощна телефонна линия.

Източник: БНР


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!