Обратно към категорията

В България ще бъде създадена организация за идентификация и разбиване на каналджийски групи

Добавено на: 16.02.2023 13:59
   

В България ще бъде създадена организация за идентификация и разбиване на каналджийски групи, която ще важи за цяла Европа. Това каза в Бургас министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той уточни, че в страната ни се очаква представител на Европол, който отговаря за каналджийските групи.

България се превърна в лидер в работата по разкриването на каналджийски групи, каза министър Демерджиев:

"Много добре взаимодействаме с Европол, както и с Фронтекс и това взаимодействие ще продължи".

Не се очаква засилване на мигрантската вълна след земетресенията в Турция, допълни  Иван Демерджиев:

"В момента няма такива данни и няма сериозни придвижвания в Турция, които да ни карат да смятаме, че ни очаква нова вълна по повод земетресенията".

По повод случаите на полицейско своеволие, Иван Демерджиев заяви, че те не зачестяват, но често при публичното им представяне се спестяват важни нюанси като посочи за пример:

"Такъв беше случаят в Плевен. Там, след като се изгледат внимателно камерите, се вижда, че момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията, бих казал, че до голяма степен е провокирало ситуацията. Проверката продължава, на финала сме…Много внимателно трябва да се изследва всеки един случай, защото много рядко полицията си позволява да посегне на някой без да е провокирана или без да е нападнат полицай".

Относно предстоящите избори Иван Демерджиев заяви, че ще бъдат предприети допълнителни мерки за обезпечаването на сигурността им, тъй като се очакват повече опити за престъпни действия заради връщането на хартиената бюлетина.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!