Обратно към категорията

В българската акватория са регистрирани 74 000 делфина

Добавено на: 29.08.2021 00:03
   

В българската акватория на Черно море са регистрирани 74 000 делфина, пишат от Dnews. Това сочат данните от приключилия мащабен европейски проект за проучване на числеността на трите вида китоподобни CeNoBS. Проектът обедини партньори от 5 държави, включително Румъния и България, съобщиха от организацията "Зелени Балкани".

Данните, получени от дейностите по проекта, са обезпокоителни. В същото време те запълват липсата на такива, необходими за опазване на китоподобните в Черно море. Данните, събрани по време на проучванията в рамките на CeNoBS в България, показват, че българските води в Черно море се обитават от около 74 000 китоподобни бозайници общо от трите вида, посочиха от организацията "Зелени Балкани" и добавиха, че въздействието на приулова остава един от най-горещите въпроси свързани с китоподобните на световно ниво.

Приблизителната оценка показва, че между 11 000 и 20 000 индивида от вида муткур биват улавяни годишно в риболовните мрежи в целия басейн на Черно море. Като процент това означава, че нивото на приулов е 21,2 на сто от общата численост на този вид, което е доста над приетото допустимо ниво от 1,7 процента, казаха от "Зелени Балкани".


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!