Обратно към категорията

Българската помощ за Украйна няма да включва тежка техника и авиация

Добавено на: 27.06.2023 16:54
Снимки: БГНЕС
   

Един от приоритетите на Министерство на отбраната е военната помощ за Украйна. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, който представи екипа си и приоритетите в своята работа. Българската помощ за Украйна няма да включва тежка техника и авиация, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"Вече имаме две решения на МС, които са взети в тази връзка. Както беше и в първия случай, списъкът е поверителен. Мога да кажа, че няма авиация в това, което даваме и няма тежка бронетанкова техника. Повече няма да коментирам".

По отношение на основните приоритети в сектор "Отбрана" първият приоритет е изграждане и развитие на боеспособна армия. Вторият приоритет са грижа за хората - да можем да ги намерим и задържим, да има достоен преход към следваща кариера, каза Тагарев. Приоритет е и изграждане на национална устойчивост на въоръжените сили, за да можем да действаме в кризисна обстановка, както превъоръжаването на армията, подготовка за посрещане навреме на новите F-16, реализация на ключови отбранителни проекти, механизми за задържане качествените хора на служба, начинът на работа с резерва.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!