Обратно към категорията

Частично бедствено положение е обявено във Врачанско

Добавено на: 01.04.2022 11:44
   
Кризисният щаб на община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града и село Власатица, съобщават от местната администрация.
През изминалото денонощие скоростта на вятъра във Враца достигна до 160 км/ч. Силните пориви нанесоха сериозни щети както в централната градска част и жилищните квартали, така и в населените места.
Най-сериозни са проблемите в града, където има голям брой паднали и изкоренени дървета, увредени фасади на сгради и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла. В населените места има частично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество работят по неговото възстановяване.
Всички екипи на ОП „БКС“ работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените щети. Съдействие оказват и екипи от Пожарна безопасност и защита на населението.
Към момента, служители на местната администрация и звено „Инспекторат“ извършват огледи както в жилищните квартали, така и в населените места на община Враца.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!