Обратно към категорията

Частично бедствено положение във Враца, заради силния вятър

Добавено на: 18.01.2023 09:29
   

Обявено е частично бедствено положение във Враца заради ураганния вятър, съобщават от общинската администрация. 
Към момента поривите на вятъра са над 130 км/ч. Заради нанесените щети, Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града. При необходимост ще бъдат включени и населени места на Враца, които имат сериозни поражения по инфраструктурата.
Екипите на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняването на щетите.
Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са пораженията в града, където има паднали и изкоренени дървета, увредени части от покривни конструкции и фасади на сгради, прекъснати електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови отпадъци. На места в кварталите има прекъсване на електрозахранването.
На територията на населените места поривите на вятъра са значително по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите „Бистрец“ и „Кулата“ има прекъснати електропроводници, а в село Власатица е увредена покривната конструкция на пенсионерския клуб.
Община Враца призовава гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност – да не излизат от домовете си, заради опасност от падащи предмети и възникване на инциденти.
Предупредителен червен код е издаден тази сутрин заради силния вятър в област Враца и Монтана. По данни на Националния институт за метеорология и хидрология поривите на вятъра достигат 30-35 метра в секунда.
За областите София, Габрово, Велико Търново и Ловеч, Хасково и Кърджали е в сила оранжев код - там поривите на вятъра ще бъдат между 24-30 метра в секунда.
В останалата част от страната е издаден жълт код за силен вятър от юг-югозапад.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!