Обратно към категорията

Демерджиев: Днес се създава Междуведомствена работна група, която да изготви процедура за реакция при заплаха за използване на взривно устройство

Добавено на: 29.03.2023 12:15
   

Днес със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група, която ще се занимава с два въпроса – в срок до 31 март тя ще разработи и ще изготви процедура за реагиране при заплаха за използване на импровизирано взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура.

В срок до 31 май групата ще актуализира Националния план за противодействие на тероризма, заяви на брифинг в Министерския съвет Иван Демерджиев, служебен вицепремиер по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи.

Групата ще заседава днес в 14:00 часа, включва към момента 36 човека, представители на всички служби за сигурност и на всички заинтересовани ведомства. Заповедта позволява към нея да се привлекат и други представители на различни ведомства, както и специалисти в тази сфера, посочи Демерджиев.

Той каза, че целта е да имаме гъвкава работеща процедура, която да отговаря на условията към настоящия момент.

В последните два дни десетки училища получиха заплахи за поставено взривно устройство на тяхна територия. В много от учебните заведения, сред които и Университетът за национално и световно стопанство, учащите бяха евакуирани, докато трае полицейската проверка.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!