Обратно към категорията

Денков: Част от организаторите на протестите са в партийни листи и централи

Добавено на: 10.10.2023 09:31
Снимки: Министерски съвет
   

Голяма част от организаторите на протестите на енергитици и миньори, са в партийни листи и централи. Това заяви премиерът Николай Денков, който отговаряше днес чрез фейсбук-страницата на Министерския съвет на въпрос на граждани и медии. Денков допълни, че разграничава тях от обикновените енергетици и миньори. Промените ще се случат, тези териториални планове помагат всъщност на тях да се адаптират към тези промени.

Няма да затваряме административно топлоелектрически централи, очакваме да развиваме новите технологии, да поддържаме необходимата сигурност. Преходът в ТЕЦ-овете и в мините ще отнеме поне до 40-та година, каза още премиерът.

В предишните години имаме строителство, което няма съответните книжа, няма законните основания това строителство да бъде направено, което затруднява продължението на тази дейност, обясни премиерът.

По думите му вторият проблем е, че когато се обявяват големи обществени поръчки, те се обжалват максимално и така се забавят сроковете. Денков каза, че от това имат интерес тези фирми, които са свикнали да получават поръчки много над себестойността и печалбата да бъде разпределена към политически играчи, които им осигуряват поръчките.

На 6 октомври 2023 г. правителството "Денков" навърши четири месеца.

Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии за четвърти път.

Сега това става в седмицата, в която ще бъде гласуван първият вот на недоверие към кабинета, поискан от опозицията заради политиката в сферата на енергетиката.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!