Обратно към категорията

Депутатите поработиха едва 30 минути, гласуваха си почивка за Рамазан Байрам

Добавено на: 20.04.2023 10:48
   

Депутатите решиха, че няма да работят този петък. Искането за това дойде от ДПС и беше мотивирано с обстоятелството, че на 21 април мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам.

Предложението на ДПС за неработния ден беше подкрепено от 159 народни представители, 41 – от "Възраждане" бяха против, а 20 гласуваха с "Въздържал се".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов предупреди, че с днешното решение НС създава прецедент, защото освен депутати, изповядващи православието и исляма, има и представители на други вероизповедания.

След като депутатите решиха, че утре ще почиват, Йордан Цонев поздрави от името на ДПС всички български мюсюлмани по света.

"Ние в ДПС изповядваме философията, че различието е богатство и всеки трябва да отстоява своята идентичност, но в заедност да градим бъдещето ни. Толерантността между различните религиозни общности са плод за гордост", каза той.

Решението да няма заседание на НС в петък изчерпа дневния ред на парламента за днес, който беше едва от три точки. Депутатите работиха днес малко повече от 30 минути. Освен че се разпуснаха за утре, днес те гласуваха оставката на Лена Бориславова от ПП и избраха състава на временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

В 9:37 ч. председателят на НС Росен Желязков удари звънеца и закри заседанието. Той насрочи следващото за сряда, предаде dnes.bg

"Дотогава комисията по изработването на правилника трябва да свърши своята работа, за да можем да сформираме постоянните комисии и НС да започна същинската си работа", коментира той
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!