Обратно към категорията

Дезинфекцират улиците на Пловдив

Добавено на: 15.03.2020 11:26
   

Специализираната техника на „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД е в готовност да започне пролетното миене на града  от тази нощ. Към водата в цистерните за първи път също се добавя дезинфектант във връзка с предприетите мерки от Общинския кризисен щаб, който е сформиран по заповед на кмета Здравко Димитров. 

Според метеорологичните прогнози се очаква до довечера дъждът да спре и тогава ще започне миенето по предварително изготвеният график, съобщи изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев. 

Над 600 съда за смесен битов отпадък са дезинфекцирани през последните няколко дни след обявяването на извънредните мерки срещу опасността от разпространение на коронавируса, съобщи още Георгиев. Работата продължава по график във всеки от шестте пловдивски района. Целият състав на общинското предприятие е мобилизиран и изпълнява мерките на общинския оперативен щаб.

Всекидневно с дезинфектант се обработват всички около 400 автобусни спирки, на които има заслони, както и широки пространства около тях. Дезинфекцират се също площади и пешеходни зони. 

Източник: dariknews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!