Обратно към категорията

"Достъпно за вас", евтини храни в търговската мрежа от 15 ноември

Добавено на: 10.11.2023 09:51
   

От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини ще бъдат по-ниски и с логото "Достъпно за вас". Инициативата, чиято цел е да бъдат постигнати трайно ниски цени, трябваше да започне на 1 ноември, но се забави, обясни министърът на икономиката Богдан Богданов.

Хранителни вериги, както и други по-малки магазини са се включили в инициативата, като във втория етап се очаква в нея да влязат нехранителни и лекарствени продукти. Икономическото министерство готви списък на храни, които веригите ще предлагат на минимални цени.

"Във всеки магазин, включен в кампанията, ще се ползва логото на инициативата, поставено до самата стока. Така ще може да постигнем трайно ниски цени", обясни Богданов пред bTV. В министерството ще се прави анализ всяка седмица, като на сайта му предстои да има възможност потребителите да избират конкретен продукт и да видят как се предлага в цялата страна.

Продуктите, които са част от инициативата, са минимум 50. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото, като те са от различни групи - зеленчуци, плодове, протеини и т.н., разясни министърът.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!