Обратно към категорията

ЕК одобри първото плащане по Плана за възстановяване и устойчивост

Добавено на: 07.11.2022 13:41
   

Първото плащане в размер от 2,7 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост получи одобрение от Европейската комисия. Това съобщи на извънреден брифинг вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Служебният кабинет е получил информация от ЕК, че е финализирала и дала одобрението си за положителната предварителна оценка на първото плащане на българския План за възстановяване и устойчивост. Средствата са безвъзмездни и са по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Вече могат да спрат спекулациите, че никога няма да получим пари по Плана, че сме се забавили фатално или че не се справяме, посочи Пеканов и добави, че има страни, на които им е отнело доста повече време, за да получат положителна оценка за плащане.

Пеканов отбеляза, че това е успех за страната ни и че този успех трябва да послужи като мотивация да се работи още по-усилено.

Българският план за възстановяване и устойчивост е на стойност 12 млрд. лв. и има 12 компонента, много реформи и инвестиционни проекти, припомни той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!