Обратно към категорията

Екоинспекцията в Стара Загора провокира децата по темата за опазване на околната среда

Добавено на: 18.05.2022 08:26
   

Регионален конкурс за проект в рамка от отпадъчни материали на тема „Само една планета” обяви Регионална инспекция по околната среда и водите - Стара Загора, а поводът е Световния ден на околната среда, който ще отбележим на 5 юни. Тематичният фокус на посланията е „Да живеем устойчиво в хармония с природата”.

В конкурса могат да участват деца и ученици на възраст между 5 и 10 години от областите Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Конкурсните творби могат да се изпращат по пощата на адрес: гр. Стара Загора, ул. Стара планина № 2, РИОСВ-Стара Загора, като крайният срок е 2 юни 2022 г. (четвъртък), включително.

Всяка творба задължително трябва да бъде придружена с информация за име и фамилия на автора/ите; населеното място; учебно заведение; възраст и/или клас; телефон за контакт/адрес за кореспонденция.

Необходимо изискване към участниците е да притежават всички права върху представените творби, като гарантират, че те са техен оригинален труд, който не нарушава нечие авторско право и не са взаимствани от Интернет.

При участие в конкурса, кандидатите приемат условието, че проектите им ще бъдат предоставени на РИОСВ-Стара Загора и поставени на общодостъпно място с цел популяризиране на екопосланията на участниците. Същите могат да бъдат използвани като информационни материали. Всички проекти, участвали в този конкурс, ще бъдат публикувани на интернет страницата на РИОСВ–Стара Загора.

Жури от 3-ма експерти на РИОСВ – Стара Загора ще разгледа постъпилите проекти, ще оцени и класира конкурсните творби и ще излъчи победители. Критериите за оценяване: оригиналност, ясно изразено послание и екологична значимост.

Победителите ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди. Награждаването на номинираните ще се състои в Заседателна зала на РИОСВ – Стара Загора, етаж ІІІ, на 7 юни 2022 г., вторник от 11 часа.

Целта на конкурса е да се постави акцент върху изменението на климата, загубата на биологично разнообразие и замърсяването, като същевременно се насърчават хората навсякъде по света да живеят в хармония с природата. Основен стремеж на РИОСВ е да провокира интерес у подрастващи към проблемите, свързани с опазване равновесието на околната среда. От инспекцията напомнят на всички участници да вложат цялото си въображение и да не забравят, че най-важното е да се забавляват, докато творят.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!