Обратно към категорията

Фестивал на авторския театър стартира след дни

Добавено на: 17.03.2021 16:02
   

Нов театрален фестивал – Фестивалът на авторския театър, тръгва към своята публика след броени дни. Първото му издание се очаква да започне на 27 март, в Световния ден на театъра, а домакин е Нов театър НДК, коментират от БНР.

Целта на фестивала е всяка година да представя театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции, като акцентира изцяло върху авторското съдържание, за да покаже, че авторският театър не е част от ъндърграунд театралната култура на страната, а има своето сериозно място в арт пространството у нас. Фестивалът ще представи и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или театрални концепции – танцов театър, playback театър, моноспектакли, импровизационен театър и други.

Фестивалната програма ще предложи на зрителите осем авторски представления, две дискусии в края на всеки фестивален ден, изложба със снимки и реквизит от представления, както и концерт на „Драмеди Бенд“.

Съществена част от програмата ще бъдат театралните работилници за зрителите с театрални игри и упражнения, които провокират спонтанност, развиват креативност и адаптивност. Ръководители на уъркшопите са Ованес Торосян и Цвета Балийска.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Каква програма да очакваме в двата фестивални дни, разказа в „Артефир“ Цвета Балийска, директор на Фестивала на авторския театър, основател на Театър „Драмеди“ и председател на сдружение „Творци“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!