Обратно към категорията

Гечев: Заради вноса от Украйна у нас застоява продукция за над 3 млрд. евро

Добавено на: 03.05.2023 10:31
   

Заради влезли в България продукти от Украйна се създават аномалии, които пазарът не може да овладее, като в страната остава продукция за над 3 милиарда евро, която не може да се реализира, заяви пред депутатите служебният министър на земеделието Явор Гечев на изслушване в Народното събрание.

Еврокомисията вчера въведе забрана за продажбата на четири украински зърнени продукта за нашата и още четири страни, заради което ще бъдат отменени националните забрани за внос и транзит.

Гечев изтъкна, че се надява ограниченията да бъдат въведени и за сухо мляко, изкупната цена на което у нас е паднала до 80 стотинки. Министърът иска мерки за изсветляване на пазара.

"Имахме редица индикатори, включително от земеделски производители, затова на практика ние направихме вторичен, много засилен контрол на няколко стъпки. По регламент той може да е частичен и не може да е постоянен. В момента сме в такъв контрол с едномесечна заповедта от моя страна, засилен контрол на редица продукти, включително слънчогледа в това число, сухото мляко също в това число, между другото медът също е в това число", каза Явор Гечев от трибуната на парламента.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!