Обратно към категорията

Главен комисар Иванов: МВР спазва задълженията си за контрол на ограниченията, въведени със заповед

Добавено на: 16.04.2020 11:28
   

Мерките нямат за цел да създават затруднения, а да запазят здравето и живота на хората

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обявиха предприетата организация и мерки във връзка с предстоящите Великденски празници.

МВР изпълнява заповедта на министър Ананиев, която е в сила, не е променяна и гласи, че областните градове се напускат, когато има основание -  упражняване на трудова дейност, здравословни причини, завръщане на постоянен или настоящ адрес. През почивните дни за повечето хора основанието за напускане и влизане с цел отиване на работа отпада, припомни главен комисар Иванов. Той уточни, че при проверки на случаен принцип на 9 312 декларации е установено, че 641 души са декларирали, че отиват на работа, без да имат сключени трудови договори, а 80 са регистрирани в бюрата за безработни. Целта на изградените КПП-та и проверките е да се запази здравето и живота на хората, полицаите не са там за да наказват и репресират – още веднъж подчерта главният секретар на МВР и призова: нека хората не се опитват да заблуждават полицаите, защото в крайна сметка заблуждават себе си и своите близки.

На територията на страната са изградени общо 215 КПП на входовете и изходите на областните центрове – посочи директорът на ГДНП главен комисар Терзийски и информира, че ще бъдат усилени дежурните екипи, които ще работят на тези пунктове, за да не бъде допуснато безцелно преминаване. По време на Великденските празници полицейските служители ще охраняват близо 4 000 православни храма на територията на страната. В районите ще бъде засилено полицейското присъствие, като целта е както охрана на обществения ред, така и изпълнение на противоепидемичните мерки. Екипите на пътната полиция ще следят за нарушения по ЗДвП.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!