Обратно към категорията

Голям пожар вилнее над старозагорското село Дълбоки

Добавено на: 26.07.2020 12:47
   

Безсънна нощ за пожарникарите, които се борят с огъня край старозагорското село Дълбоки, съобщава БНТ. В гасенето се включи и армията. Мястото е труднодостъпно и това затруднява усилията пламъците да бъдат потушени.

Огънят лумва малко след 16 часа вчера и бързо обхваща голям периметър. Заради силния вятър се разпространява в смесена гора, обхваща сухи треви и храсти. А снощи пожарът достига в близост до крайните къщи на селото.

Комисар Стоян Колев - директор РЗПБЗН: "Снощи около 20-21 часа излезе много силен вятър, който обърна посоката към населеното място. Веднага прехвърлихме техника и автомобили да пазят крайните къщи на селото".

Огнеборците успяват да овладеят ситуацията. Но работата им е силно затруднена заради пресечената местност, където гори.Стоян Колев: Пожарът е специфичен, тъй като разстоянията, където горят, е с голяма денивелация и няма възможност пожарни автомобили да достигнат там, за да работим с вода,както е основната ни тактика,затова се стараем с повече хора, с помощта на военно формирование от втора механизирана са тук-военни ,които с наши служители от пожарна безопасност обхождат да доугасят и бавно и сигурно вървим към затваряне на пожара"

В гасенето участват и доброволци от Дълбоки.

Бальо Димов - кмет с. Дълбоки: От север, от изток и от запад всичко е локализирано, виждам, че и от юг вече е локализирано. Селото е спокойно и няма опасност за къщи и за населението.

В същия район през лятото на 2007 година пожар унищожи над 30 000 дка горски масиви. Тогава на помощ от Русия долетя специализиран самолет ИЛ-76 , който се включи в гасенето.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!