Обратно към категорията

Голяма част от българските учители подкрепят идеята за връщане на големите ученици в клас

Добавено на: 10.01.2021 09:28
   

Мнозинството преподаватели одобряват евентуалното връщане на по-големите ученици отново в училище. По предварителни данни това ще стане на 18 януари, ако разпространението на ковид вируса намалее. Връщането в клас ще се отрази добре, особено на гимназилния етап, където онлайн обучението продължава вече трети месец, смята председателят на синдиката на българските учители и преподавател Константин Янков, цитиран от БНР.

"Аз лично мислех още от 11-и, но най-вероятно от 18-и януари, макар и за седмица-две, и по-големите ученици могат да се върнат обратно в клас. Най-вече гимназиален етап, защото ние най-дълго време сме в онлайн обучение, още от 29 октомври. За съжаление при онлайн обучението по-голямата част от учениците ползват телефоните си. Това  за мене  сериозен проблем, свързан с натовареността и по-трудно се комуникира по телефона. По-малко са тези с крайни устройства - таблети, лаптопи и компютри, където екранът е по-голям и е малко по-щадящо".

Нека не забравяме, че има много семейства с по 2-3 деца, което също създава големи проблеми с техническото обезпечаване на учениците, допълни Константин Янков.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!