Обратно към категорията

Google Street View идва отново в Ямбол и Елхово

Добавено на: 26.03.2021 12:40
   

Автомобилите на Google Street View се завръщат по пътищата на България от днес. От март до октомври те планират да посетят Ямбол, Елхово, Карнобат, Шипка, Трявна, Панагюрище и редица други градове в цялата страна. Тяхната задача ще бъде да осъвременят изображенията на градовете, пътищата и магистралите в Google Street View.

Google Street View ще даде възможност на потребителите да посетят виртуално повечето български градове, много природни забележителности, архитектурно-музейни резервати, национални и градски паркове.

Street View показва 360-градусови изображения на улици, както и природни и културни забележителности.

Първите кадри от пътищата на България бяха заснети през 2012 г., а услугата стартира малко по-късно - през март 2013 г. В допълнение към улиците и пътищата Google представя и панорами от пешеходни зони от български градове, както и други места, недостъпни за коли. Така човек може да направи виртуална разходка до архитектурния резерват Старинен Пловдив, из Ботаническата градина в Балчик, Приморски парк Варна, да разгледа Седемте рилски езера, Белоградчишките скали и много други.

Google обръща особено внимание на защитата на поверителността. Преди публикуването на събраните изображения те се обработват със специална технология, която размазва лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани и по този начин тяхната поверителност е защитена.

Street View е популярна функция в Google Maps, която в момента е достъпна в повече от 220 страни по света, включително Антарктида и Арктика. Предлага се на настолни компютри и мобилни устройства, както и в Google Earth. Детайла информация за местонахождението и маршрута на автомобилите може да се намери онлайн.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!