Обратно към категорията

Градският исторически музей в Дупница вече ще се помещава в бившия младежки дом

Добавено на: 20.07.2020 08:36
   

Общината в Дупница ще реализира проект за „Преустройство и смяна на предназначение на Младежки дом в Градски исторически музей“, обявиха от администрацията. За реализацията му общината ще прибегне до финансов кредит от около 700 000 лева. 

За 22 юли е насрочено общественото обсъждане по условията за финансовия дълг. Историческият музей на Дупница и сега се помещава на крайно ограничена площ на един от етажите на бившия младежки дом. Ще бъдат изградени експозиционни зали – археология, етнография, зала за временни и гостуващи изложби и др.

В проекта е заложена и зала за аудиовизуални презентации, която ще предоставя възможност на посетителите на музея да придобият знания чрез разработени аудиовизуални продукти-3D анимации, филми, холограмни модели и други. 

Към съпътстващата инфраструктура на Музея ще има детски образователен център, магазин за сувенири, кафе, като в рамките на дейностите ще се ремонтира и съществуващата ритуална зала. Общата планирана продължителност на дейностите, предвидени в проектното предложение, е 12 месеца.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!