Обратно към категорията

Хотелиери готвят протест, търсят си парите за настанените бежанци

Добавено на: 19.07.2022 06:54
   

Напрежение сред хотелиерите в Слънчев бряг заради неизплатени средства за настаняването на украински бежанци. Заради слабия сезон в курортния комплекс много от тях вече мислят за намаляване на персонала. Готвят се и протести. Хотелиерите заплашват, че ако не получат средства по сметките си за настаняването на украинските бежанци, ще се наложи да изведат десетки майки с деца от базите си.

Във вторник хотелиери от Слънчев бряг ще протестират при входа на Равда на главния път Бургас - Варна. Очаква се демонстрацията да премине с кратко предупредително затваряне на главната отсечка.

Министерството на туризма обработва огромен масив от данни на участниците по първата Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила. Извършва се преглед и на заявления с корекции и неотчетени нощувки от предишни периоди, тъй като трябва да се финализират всички плащания за извършени услуги до 31 май, когато изтече програмата, посочват от ведомството. Целта е да няма ощетени места за настаняване, участвали в Програмата за хуманитарна помощ. Документите за плащане са подготвени от Министерство на туризма и е въпрос на време да се извърши превод на дължимите суми към хотелиерите и местата за настаняване. 

Източници: БТА, BGonAir


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!