Обратно към категорията

Инвалидните пенсии ще се изплащат без прекъсване

Добавено на: 10.07.2020 15:05
   

Няма да има прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии. Още следващата седмица парламентът ще гласува удължаване с два месеца на ТЕЛК-решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка, увери председателят на здравната комисия Даниела Дариткова, цитирана от БНТ.

На брифинг в Народното събрание тя настоя, че няма да има ощетени граждани и Народното събрание ще предприеме необходимите законодателни промени до дни.

"Следващата седмица законът ще бъде приет в пленарната зала и ще се даде възможност да се удължат ТЕЛК-овите решения за трайна нетрудспособност и за степен и вид на увреждане, които са изтекли по време на извънредното положение, извънредната епидемична обстановка, с два месеца", посочи Дариткова.

Промените ще бъдат прокарани през Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, като ще позволят да няма прекъсване на изплащането на инвалидните пенсии.

На свой ред социалният министър Деница Сачева уточни, че става дума за около 5000 души и обърна внимание.

"Решенията са с два месеца след изтичането на епидемичната обстановка, тоест няма да се слага конкретна дата, за да може независимо от това какви решения ще е нужно да се вземат динамично, този текст да важи. Националният осигурителен институт ще има готовност веднага в момента, в който има нормативното основание и текста е публикуван в Държавен вестник, хората да могат да получат своите пенсии до края на месец юли", увури тя.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Георги Войводов 10.07.2020 18:05

пълна бутафория !!!! от 1 Юни ми спряха пенсията поради изтичане на ТЕЛК-овото решение . Подадох документи в ТЕЛК стара загора и все още нямам отговор ?! От една седмица неспирно звъня на ТЕЛК , РЗИ , НОИ ,....никой не вдига телефоните ?!!!!!!

 

 

#1 боко 10.07.2020 16:45

Ами те вече са прекъснати,защо пак се подигравате с хората?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!