Обратно към категорията

Изплащането на "украинската помощ" се очаква да приключи до края на този месец

Добавено на: 15.05.2024 13:22
   

Продължава изплащането на така наречената украинска помощ на земеделските производители. Очаква се до края на май средставата да стигнат до всички стопани. Това съобщи пред журналисти заместник-министърът на земеделието Иван Капитанов в Ямбол.

Изплащането помощта е в ход от 9 май и към момента чрез Държавен фонд "Земеделие" средствата се предоставят на производителите, уточни Капитанов. "Основната част от помощта е вече предоставена на нашите земеделски производители, но има и такива заявления, по които текат административни проверки и не са изплатени, но ще се опитаме в максимално кратък порядък да бъдат финализирани и да бъдат подпомогнати земеделците", каза още той.

Заради войната в Украйна от държавния бюджет бяха осигурени 295 млн. лева. за първото полугодие, като компенсация на загубите на земеделците. "По отношение втория етап, Европейската комисия към настоящия момент удължи временната рамка за прилагане до края на 2024 г., но по този въпрос предстои да бъдат водени разговори, по отношение осигуряването на тези средства, с които да бъдат подпомагани земеделските производители", посочи зам.-министърът.

На среща със земеделски производители от Ямболска област от Министерството на земеделието проведоха разяснителна кампания по директните плащания за тази година, които са в размер на 817 млн. евро.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!