Обратно към категорията

Изслушват в парламента шефовете на службите по казуса с „Миротворец“

Добавено на: 20.07.2023 13:29
   

Председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност в парламента Даниел Митов съобщи, че днес следобед свиква заседание на комисията във връзка със списъка с имена на българи врагове на Украйна в сайта "Миротворец".

Темата стана актуална през последните дни, след като се разбра, че журналистката Диляна Гайтанджиева е попаднала в списък на организацията, в които хората са наричани "врагове" на Украйна. В него има и други българи, сред които проф. Иво Христов, доц. Валентин Вацев и депутатът Кристиан Вигенин.
"Към момента нямаме необходимата информация, за да можем да предприемем институционални действия. Затова и през комисията по контрол на службите и през външна комисия ще направим необходимите проверки", добави Митов и категорично заяви, че е недопустимо български гражданин да попада в списъци, които са заплашителни.

До свикването на извънредното заседание се стигна след инициирана от БСП подписка. По-рано от левицата настояха ДАНС и службите да се заемат с проверка на казуса с украинския сайт.
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!