Обратно към категорията

Какво решава служебният кабинет в сряда

Добавено на: 31.08.2022 07:24
   

Служебният кабинет се очаква да определи нов председател и представители на държавата в Националния съвет за хората с увреждания. Това предвижда дневният ред на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Премиерът и министрите ще разгледат проект на решение за определяне на състава на Съвета за развитие на гражданското общество. 

Одобряване на План за действие за изпълнение на Националната стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта (2015 – 2024 г.) също е включено в дневния ред на заседанието. 

Кабинетът се очаква да обсъди още проекторешение за разрешаване на участието на военнослужещи от състава на Националния мобилен модул по комуникационно-информационни системи на НАТО в мисията на Алианса в Ирак, както и изменение на правителствено решение от 2013 г. за разрешаване на участието на военнослужещи от Въоръжените сили на България в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. 

Промени в постановлението за създаване на Координационен съвет за подготовка на България за членство в Еврозоната, както и разкриване на няколко консулства на страната ни в други държави, също са част от дневния ред на правителственото заседание. 

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!