Обратно към категорията

КЕВР обсъжда поевтиняването на природния газ от май

Добавено на: 25.04.2023 12:54
   

Предложението на "Булгаргаз" за поевтиняване на синьото гориво с около 8 процента от май ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Изчисленията от компанията са направени преди около две седмици. От тогава цените на международните борси продължиха леко да се понижават, което може да се отрази и на цените в България.

"Считам, че решенията, които КЕВР ще приеме, които са годишните решения, ще съответстват до голяма степен на нашите досегашни винаги консервативни решения. Няма да допуснем рязка промяна на цените както на електроенергията, така и на топлинната енергия. Що се касае до природния газ, чийто цени се определят ежемесечно, би трябвало българските граждани да бъдат спокойни не само защото са осигурени доставките до края  на 2023 година, но и защото цените на природния газ продължават да намаляват и това е тенденцията поне в средносрочен план", посочи председателят на регулатора Иван Иванов, цитиран от БНР.

Окончателното си заявление за цените за следващия месец "Булгаргаз" ще внесе на 1 май, когато се очаква и те да бъдат утвърдени от Комисията за енергийно и водно регулиране.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!