Обратно към категорията

Кирил Петков: България няма да изпраща оръжия за Украйна

Добавено на: 07.06.2022 12:37
   

Премиерът Кирил Петков заяви, че България няма да изпраща оръжие за Украйна. Коментарът му дойде във връзка с получената нота от украинския посланик у нас Виталий Москаленко за предоставяне на военна помощ.

Тази дискусия дали ще даваме оръжия на Украйна или не, я водихме, имаме решение на НС, ще спазваме решението, обясни Петков в Садово. Той добави, че първите украински техники за ремонт идват, както страната ни е обещала. 

"Не смятам, че на всеки две седмици трябва да отваряме тази тема наново, това което направихме за Украйна на ниво подкрепа за бежанци, средства, вкарали сме всякакви помощи хуманитарни, ще ремонтираме техни техники – бойни машини, това, че всичките мерки сме подкрепили, когато става дума за санкциите за Русия. Българската държава сме направили достатъчно за тяхната подкрепа и ще продължим", заяви Кирил Петков.

Премиерът коментира и темата за ветото на България за начало на преговорите на РС Македония (РСМ) за членство в ЕС: 

"Над България няма дипломатически натиск да вдигнем ветото за началото на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС".

"Това ще го оставя на МВнР, защото те правят преговорите в момента. Въпросът е дали българската позиция може да се гарантира през европейския процес, а не някой да ни натиска за каквото и да било", каза още Петков. 

Според премиера срещу правителството се води негативна кампания, както отвътре, така и отвън. "Има хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане. Затова наливат огромни средства в черен пиар. Когато се види, че държавата дава подкрепа и работи прозрачно, честно и на бързи обороти, мъглата от негативен пиар ще се разсее", подчерта още той.
Сред външните фактори, които атакуват кабинета, са несъгласните с външната ни политика и по- конкретно с газа. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!