Обратно към категорията

КНСБ: Фейсбук е проблем за работниците

Добавено на: 02.10.2019 08:29
   

Около 50% от болничните листове за тази година у нас са заради стрес или така наречения бърнаут /прегравяне на работното място/. Загубите от него за бизнеса са за над 140 млн. лева. Това обяви в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Друг проблем са социалните мрежи и използването им в работното време, защото няма ясна регулация в България. 87 % от всички ползващи интернет българи имат профили във Фейсбук.

От КНСБ смятат, че е особено важно да имаш право да се изключиш от мрежата след работно време. Има много работници в България, които са уволнени, след ползване на социалните мрежи по преценка на работодател, предупредиха от синдиката. Те смятат, че час по-скоро трябва да се намери обществено приемлива рамка за ползването на интернет на работните места.

Ръководството на КНСБ започва срещи с работници из страната. Целта е да се види кои са най-сериозните проблеми на хората на труда, които не са представени в синдикати и да се търси тяхното решение. Арена „Работеща България“ ще действа през следващите 12 месеца в Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик и Перник. Срещите с хората ще представляват дискусии, ще се обсъждат теми, които касаят работещите. Част от тях са поведение в социалните мрежи, стрес на работното място, предизвикателствата пред пазара на работна ръка, ръст на работните заплати


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Деяна 04.10.2019 08:11

Май има леко объркване в предаването на информацията: "От КНСБ смятат, че е особено важно да имаш право да се изключиш от мрежата след работно време." Така си е, след работа никакви социални мрежи, само по време на "работа" :)


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!