Обратно към категорията

КНСБ подпомага членове с коронавирус

Добавено на: 03.12.2020 13:34
Снимки: Pixabay.com
   

Триста и двадесет синдикални членове на КНСБ, заболели от COVID-19, са подпомогнати досега в рамките на благотворителната кампания „Не си сам“, научи 999 от пресцентъра на синдиката. Оказаната подкрепа е за над 70 хил. лева. Акцията започна през месец май и вече седем месеца КНСБ продължава да подава ръка на заразените съвместно със своите основни членове и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”.

От стартирането на кампанията през май до септември Федерация на синдикатите от здравеопазването на КНСБ е помогнала на 87 заболели от COVID-19 медицински служители, като са изплатени помощи от по 350 лв. Подпомогнатите членове са от медицинските центрове и болници в Ямбол, Нова Загора, Бургас, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Смолян, УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“, Център за спешна медицинска помощ – София, Детско и училищно здравеопазване – София, РЗИ – Благоевград.

Данните, с които КНСБ разполага, показват, че към настоящия момент са заболели общо 836 синдикални членове, като реалният брой на заразените е много повече. 234-ма са хоспитализирани или са преминали през болнично лечение през последния месец. 14 от боледувалите от COVID-19 членове на КНСБ за съжаление са починали.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!