Обратно към категорията

Кога и как ще започнат плановите операции в болниците

Добавено на: 15.01.2021 09:36
   

Вчера стана ясно, че от следващата седмица се възобновяват плановите операции в болниците. Решението е взето, тъй като броят на заразените с коронавирус у нас намалява трайно. Приемът в болниците ще става след направен аптигенен тест, който ще бъде безплатен.

Анестезиологът Иван Колчаков, който работи в  УМБАЛ "Софиямед" поясни в ефира на „Здравей, България” в кой ден и как ще започне приема на пациенти за планови операции.

„Очакваме днес да излезе официалната заповед на министъра на здравеопазването. Ще започнем да извършваме планови операции от понеделник. Нямаме яснота кой ще заплаща тестовете за коронавирус. Не би трябвало лечебното заведение да плаща. През ноември и декември операциите бяха наполовина на обичайните. Вчера последната операция, която направихме, беше на 70-годишна сърдечно болна жена. Тя е била в няколко болници, но колегите са спазили правилата и не са я приели. В следствие на заболяването прави тромбозиране на артерия на ръката и губи 4 пръста. Когато се предприемат такива мерки, понякога се плаща висока цена”, коментира Колчаков.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!