Обратно към категорията

Кога падат ограниченията за заведения и спортни зали

Добавено на: 06.09.2021 10:18
   

От утре в сила влизат разпоредените от здравното министерство противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

Те предвиждат ограничаване работното време на заведенията за хранене, игралните зали и казина в часовия интервал от 7,00 ч. до 23,00 ч. при спазване на отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси, допускане на не повече от 6 души на една маса и носене на защитни маски за лице от персонала. Нощните клубове и дискотеки съответно няма да работят.

Частните тържества ще се провеждат с до 60 гости на открито и 30 на закрито.

Преустановяват се посещенията в детски центрове и клубове, както и всички масови мероприятия на открито, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен.

На този етап културните институти и спортните зали остават отворени, но също с ограничения. Публика на спортните състезания ще бъде допускана само на открито и то при условие, че посетителите са настанени през две седалки и са със защитни маски. В кина, театри и други сценични прояви на закрито ще ни настаняват през седалка. В школите за танцово и музикално изкуство ограничението е до 10 човека в помещение. В музеите и галериите ще се допуска не повече от един човек на 8 кв. м., същото е изискването и за всички търговски и административни обекти, които предоставят услуги на гражданите.

Ограниченията за спортните зали и културните институти, както и за обучителните центрове няма да се прилагат, ако 100 % от персонала, както и посетителите, са ваксинирани, имат документ, че са преболедували COVID-19 или представят удостоверение за отрицателен тест. При тези условия няма да се прилагат ограниченията и за заведенията за хранене. Собствениците на тези зали, обаче, трябва да уведомят предварително за решението си здравната инспекция.

Към работодателите препоръката е да организират работния процес, като за 50 % от персонала се разпореди работа от разстояние.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук. На този етап въведените с нея ограничения са до 31 октомври. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!