Обратно към категорията

Кризата изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара

Добавено на: 02.04.2020 14:11
   

Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно цените се запазват и инфлация не се очаква, заради ограниченото потребление. Великденските и Гергьовденските празници няма да са по-скъпи от обичайното. А българските производители на зеленчуци и преработващата промишленост са в състояние да гарантират изхранването на населението, без риск от продоволствена криза.

Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов коментира пред БНР, че основните потребителски стоки запазват цените, на които се продават, по-скъпи са единствено картофите и варивата заради затруднената логистика. Плодовете, особено цитрусите, са по-скъпи.

По думите му търговската система в България е удържала и "се държи брилянтно", каза Иванов: "Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е позволил лукса да спечели малко повече. Не сме регистрирали спекула!", заяви той.

Никой да не се притеснява, че ще има недостиг на храна или, че ще бъде безбожно скъпа, призова Иванов и посочи, че за предтоящите Великденски празници ще има достатъчно яйца на пазара и на нормална цена.

"Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще плати толкова, колкото е платил и миналата година".

Владимир Иванов посочи, че навсякъде по пазарите и тържищата се извършва дезинфекция.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!