Обратно към категорията

КЗП започва проверки на зимните гуми в търговските обекти

Добавено на: 11.10.2022 12:50
   

От тази седмица стартират проверки на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ на пазара автомобилни гуми. Предстои да бъдат извършени множество инспекции в търговски обекти в цялата страна, както и на търговци базирани в онлайн пространството, предава БГНЕС. 

Ще бъдат проверявани приоритетно зимните автомобилни гуми, клас C1, С2, и С3 относно етикетиране на гуми по отношение на горивната ефективност и други параметри.

В регламента са определени нови правила, според които гумите трябва да са подходящи за използване при тежки снежни условия или в екстремни климатични ситуации. Те се прилагат от май миналата година. Важни характеристики на гумите са за съпротивление придвижение, сцепление с влажна пътна настилка, както и два допълнителни параметъра за гумите, специално проектирани за използване в сурови условия при наличието на сняг и лед.

При необходимост могат да бъдат взети проби от автомобилните гуми и изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория за установяване на съответствие на обявения клас в етикетите по отношение на ниво на шум, разход на гориво и сцепление с влажна настилка и други. Проверките в търговска мрежа започват от тази седмица и ще продължат до края на месец ноември.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!