Обратно към категорията

"Лукойл" преведе 90 милиона лева в българската хазна

Добавено на: 20.12.2022 13:19
   

Днес "Лукойл" преведе авансов данък в размер на 90 милиона лева, които вече са постъпили в държавния бюджет. Това заяви пред журналисти служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. 

„Миналата седмица "Лукойл" взе решение на Надзорния си съвет и премести цялата икономическа дейност от Нидерландия в България. Оттук-нататък "Лукойл" ще плаща данъци в България“, посочи той, цитиран от БТА.

Алексиев коментира, че тези 90 милиона лева данъци са повече от платените от компанията на хазната през последните 20 години. 

Откакто започна работа служебното правителство, цените на горивата са спаднали с 60‐70 стотинки. Ще направим всичко възможно държавата да получава данъците си от "Лукойл" и цените на горивата да вървят още надолу, каза още Христо Алексиев. 

Парламентът предстои да обсъди днес на извънредно заседание Законопроект за контрол за прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход от Русия или изнесени от Русия, както и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!