Обратно към категорията

Манолова: Увеличението на цената на електроенергията е абсолютно необосновано. То е нечестно

   

Манолова: Увеличението на цената на електроенергията е абсолютно необосновано. То е нечестно

Новите цени на тока и парното от 1 юли, които предвиждат увеличение на електроенергията с малко над 3,5%, а за топлоснабдяването - с малко над 4.5%, бяха публично обсъдени днес в Комисията за енергийно и водно регулиране.
 
По същото време пред сградата на регулатора имаше протест.
 
До момента гражданските организации и отделни протестиращи настояват да се променят общите условия за получаване на топлинна енергия, да се премине към индивидуални договори с топлофикационните дружества, да отпаднат топлинните счетоводители. Всички ТЕЦ-ове да бъдат подложени на засилени проверки от страна на КЕВР дали не надписват фактурите, предаде БНТ.
 
Омбудсманът Мая Манолова заяви, че така определената цена на парното не е логична след като предстои поевтиняване на синьото гориво през второто полугодие на годината, така както вече е заявено от "Булгаргаз".
 
"Това увеличение на цената на електроенергията е абсолютно необосновано. То е нечестно. На фона на намаляващите цени на суровините то е наистина необяснимо. Предстои намаляване цената на природния газ. Такова е искането на "Булгаргаз" - вярно, с 10 ст - под 1%, но така или иначе цената на природния газ ще бъде намалена, а цената на топлото ще бъде повишена", каза омбудсманът.
 
От Федерация "Активни потребители" заявиха, че ако КЕВР не преосмислят цените за топлофикационните услуги, ще поискат оставката на целия регулатор.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!