Обратно към категорията

Мащабна акция на полицията в Бургас срещу източване на ДДС

Добавено на: 20.10.2022 12:30
   

Мащабна полицейска операция на ОДМВР – Бургас за документиране на престъпната дейност на лица, занимаващи се с източване на ДДС в особено големи размери, се провежда в момента на територията на области Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София.

Установено е търговско дружество със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47 годишен български гражданин, което извършва внос от Република Турция и вътрешно общностни придобивания на големи количества строителни материали от Гърция, Румъния и други държави от Евросъюза. С цел избягване установяването и плащането на данъчни задължения, горепосочените вътрешно общностни придобивания преминават документално през различни фирми „бушони“, стопанисвани от безимотни лица, а в действителност се разтоварват в складове, собственост на айтоската фирма. До момента е констатирано, че по посочения механизъм само от м. април до сега фиска на Република България е ощетен с над 1 800 000 лв.     

Съществуват данни, че освен на занижени стойности внасяните строителни материали / тухли, дървен материал, различни видове желязо и др./ не отговарят на стандартите на Европейския съюз и могат да създадат опасност при строителството, както на сгради, така и на промишлени съоръжения. По случая е образувано досъдебно производство при условията на неотложност, като провеждането на процесуално-следствени действия на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!