Обратно към категорията

Медицински сестри от Бургас недоволни заради неизплатени бонуси

Добавено на: 02.05.2020 14:51
   

Три медицински сестри от Спешното отделение на УМБАЛ Бургас изразиха своето недоволство в социалните мрежи заради неизплатени 1000 лева, за борбата с коронавируса. Според медиците, методиката, по която се разпределят допълнителните средства и критериите за определяне на хората, са скандални. 

Бонуси е трябвало да получат 40 от общо 50-те човека работещи в Спешното отделение в Бургас. Въпреки това, целият екип взима решението сумата от 40 000 лв. да бъде разпределена между всички по равно. Евелина Костадинова и други двама нейни колеги обаче не получават тези средства.

"Влизала съм в изолатора, работила съм с хора, които са били под карантина."

Началникът на отделението д-р Здравка Инджова уточни, че сестрите са депозирали молбите си за напускане през март.

"Съвсем справедливо, според мен, напълно подкрепям решението на мнозинството. Ситуацията е такава, че наистина не е подходящо времето... Колкото и да се страхуваме, трябва да си останем по местата. Просто този вопъл за пари, след като си напуснал критична ситуация, ми се вижда неморален", смята д-р Инджова.

20 медицински сестри от Спешно отделение на УМБАЛ Бургас разпространиха отворено писмо към своите колежки. В него те споделят, че разбират страха и паниката им, но не могат да приемат личните битки и жаждата за внимание. 

БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!