Обратно към категорията

Министерството на здравеопазването продължава да съдейства за изграждането на новия болничен комплекс „Св. Пантелеймон“ в Ямбол

Добавено на: 10.05.2023 13:36
   

Министерството на здравеопазването продължава да съдейства за изграждането на новия болничен комплекс „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. Това каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев по време на парламентарния контрол. По думите му предстои до новия комплекс да бъде изградена и база за хеликоптерна площадка.

С nостановление от декември 2022 г. на Министерския съвет са одобрени промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. във връзка с увеличение на капитала на  Многопрофилната болница за активно лечение „Свети Пантелеймон – Ямбол“, а с решение от декември 2022 г. на Министерският съвет е дадено съгласие държавата да увеличи акционерното си участие в капитала на болницата чрез парична вноска от над 30 млн. лв., предвидени да се разходват за непредвидени строителни дейности, допълни той. По думите му всички средства по паричните вноски - 30 818 230 лв. са преведени на болницата. Ръководството на лечебното заведение е имало и продължава да има възможност да възлага изпълнението на всички строително - монтажни работи, в това число непредвидените и тези от следващите етапи, каза още той. 

Министър Меджидиев посочи още, че са планирани допълнителни девет милиона лева, но от преведените над 30 млн. лв. към 30 април тази година, са усвоени малко над 18 млн.лв. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!