Обратно към категорията

Mинистър Шишков: Възложено е на АПИ да започне подготовка на конкурси само за зимно почистване

Добавено на: 19.08.2022 12:14
   

Възложено е на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да започне подготовка на конкурси само за зимно почистване. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков на брифинг, на който представи своя екип и приоритетите на ръководеното от него министерство. По думите му това е направено и те са качени на сайта на АПИ. Целта е в кратки срокове да се осигури зимното почистване по законов начин.

Според служебния министър бившето ръководство на АПИ е направило опит да остави държавата в невъзможност да осигури зимното почистване с цел да бъдат удължени договорите за текущите ремонти, които вече веднъж са били удължени. "Друго обяснение аз нямам", заяви арх. Шишков.

Проектирането и възлагането на основните ремонти на пътищата също е една от основните задачи като приоритет на МРРБ, изтъкна служебният министър. Ще започне да се работи за това да се намери законова норма и за възлагане на основните ремонти, за да се осигури поддръжката на пътищата в друг порядък.

В последните дни от МРРБ са направили инспекция на АМ "Хемус". От проверката на строителството на 1-ви и 2-ри лот на магистралата е станало ясно, че по нея не се строи от последните 6-7 месеца. Друг проблем има при АМ "Струма", където е било установено проблемното свлачище преди тунел "Железница". Към днешната има изработен само идеен проект. Тунелът най-вероятно ще бъде готов след месец-месец и половина, ще се търси начин да се пусне движението при свлачището поне в едната лента.

Проверени са ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка". "За големите инфраструктурни обекти мога да кажа, че сме намерили тъмнина в тунела", заяви още Иван Шишков. Според него отговорни са и от ръководството на държавното дружество "Автомагистрали". Затова ще се иска коментар от тях в тази посока, защото те, освен че са официален строител на АМ "Хемус" и на скоростния път Ботевград-Видин, ремонтират и тунелите.

Възможно е да бъде ограничена скоростта в участъка Зимница - Стара Загора заради неравностите по пътя, допълни още служебният министър Шишков.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!