Обратно към категорията

Морските спасители в Бургас разполагат с модерна апаратура

Добавено на: 14.07.2020 09:14
   

Спасителите по цялата крайбрежна ивица на Бургас, разполагат вече с модерна маска за обдишване на пострадали плажуващи, съобщи БНТ.

Спасителят Петър Русев коментира в Сутрешния блок на БНТ, че маската наподобява балон, с която няма пряк достъп до самия удавник.

"С нея се правят бързи вдишвания на пострадалия, за да може въздухът да проникне в белите му дробове. Правят се пет бързи вдишвания, защото в солената вода, първото, което спира, е дишането и затова трябва да се почне с именно с изкуственото дишане", обясни той.

По думите му в сладка вода - басейни, реки, язовири, там първо спира кръвообращението и затова едновременно трябва да се правят изкуствено дишане и сърдечен масаж.

"Маската е много ефективна и на 100% заменя изкуственото дишане "уста в уста". Доказано е, тези маски се ползват по цял свят", настоя морският спасител.

Последните дни, а и днес морето е много бурно и плажуващите трябва да наблюдават флаговата сигнализация, да не влизат във водата, защото има дупки, ями и течения. Морето сега е много опасно и дърпа навътре, категоричен бе Петър Русев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!