Обратно към категорията

МВР: Директорите, разпуснали ученици заради бомбени заплахи, са в нарушение

Добавено на: 04.04.2023 12:33
   

Директорите на училища, които спрат самоволно учебните часове след сигнал за бомба, ще търпят административна отговорност, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров по повод новия мейл със заплахи, който получиха няколко училища днес.

По-рано сутринта от СДВР съобщиха, че две училища в София са спрели занятията. 

За заплахите днес Тодоров каза, че мейлът е анализиран и няма опасност, като е разпоредил да не се спират учебни занятия. Той допълни, че днес учебните часове са били прекратени само в общински училища. Главният секретар на МВР припомни, че от миналата седмица е в сила заповед на вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев според която има въведена нова процедура за реакция при заплахи, съгласно която МВР взима решение как да се действа, а не директорите на училища. Днес, спирането на учебните занятия е в нарушение на тази процедура, добави той.

Петър Тодоров заяви още, че тази сутрин е разпоредил до края на деня всички директори и регионални инспекторати по образование да бъдат запознати писмено с новата процедура срещу подпис, въпреки че те вече знаят за нея.

През миналата седмица имаше десетки сигнали за взривни устройства в училища в областите Плевен, Сливен, Варна, Бургас и София, като имейлите бяха почти идентични. Част от сградите бяха затваряни, а учебната дейност беше прекратявана. 

На база новия протокол за действие, вече няма да бъдат затваряни сгради, ако постъпи бомбена заплаха, каза вчера министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!