Обратно към категорията

МВР обяви 24-часова акция срещу превишената скорост

Добавено на: 20.04.2023 07:59
   

"Пътна полиция" започва 24-часов speed-маратон от 00.00 до 23.59 ч. на 21 април, през което време засилено ще контролира скоростта по пътищата. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков.

В същото време се води специализирана полицейска акция за контрол на скоростните режими в цялата страна до края на седмицата.

По думите на Близнаков контрол на скоростта ще се извършва чрез техническите устройства на много места в цялата страна. Избраните места обаче не са случайни, а са спрямо данните за възникнали пътнотранспортни произшествия или по-скоро тези, които са настъпили, вследствие на превишена или несъобразена скорост.

Гл. инспектор Близнаков представи и обобщени данни от допълнителните проверки по време на дните около великденските празници (от 13 до 17 април).

Полицейските екипи са проверили общо 46 990 моторни превозни средства и 54 698 водачи и пътници. За установени административни нарушения са съставени 10 568 фиша и 2 602 акта.

Установени са общо 223 шофьори, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. За неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 1 104 водачи и пътници, а за неправилно изпреварване и неправилно движение по пътното платно са съставени общо 498 документа. Установени са 128 неправоспособни шофьори, санкционирани са и 327 пешеходци.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!