Обратно към категорията

Над 10 тона нелегално гориво разкриха данъчни инспектори в Бургас

Добавено на: 24.06.2022 16:09
   

Над 10 000 литра нелегално гориво, складирано в база, собственост на транспортна фирма, разкри НАП. При внезапна проверка на района около ведомствената бензиностанция на дружеството в промишлена зона в Бургас, служителите от звеното за фискален контрол на приходната агенция открили цистерна без регистрационни номера.

Тя била прикрита с гуми от камиони. В нея имало около 4200 литра дизел, а в близост инспекторите забелязали 7 пластмасови контейнера с вместимост 1000 л., завити с найлон. Три от тях били пълни догоре, два съдържали между 500 и 600 л. горивна течност, а другите два се оказали празни.

Откритото гориво било без документи за произход, а съдовете, в които е съхранявано, не са декларирани в НАП, уточняват от агенцията.

От „Фискален контрол“ поискали съдействие от Агенция „Митници“, за да  установяват вида на течността в цистерната и контейнерите. Според тях горивото е предназначено за кораби, като то е напълно годно да се ползва за сухоземни превозни средства.

Корабното гориво няма био добавка, не е маркирано и за него не е платен акциз, уточняват още инспекторите. Служителите на Агенция „Митници“ са иззели намерените количества от синята течност и са пломбирали съдовете, в които тя е съхранява. Работата по установяване на произхода на откритото гориво продължава.

Проверките на НАП в обектите, търгуващи с горива продължават. Информацията е на Нова.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!