Обратно към категорията

Над 18 кг кокаин задържаха митничарите

Добавено на: 07.09.2020 08:55
Снимки: Агенция "Митници"
   

Над 18 кг кокаин задържаха митнически служители на ГКПП Малко Търново. Случаят бе оповестен на съвместен брифинг с Окръжна прокуратура – Бургас.

Окръжна прокуратура – Бургас е задържала по случая  за срок до 72 часа 51-годишен мъж  и 40-годишна жена. Обвиняемите за задържани на ГКПП Малко Търново от митнически служители, извършили проверка на автомобила, с който обвиняемите са се придвижвали.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщи, че по цени на свободния пазар задържаното количество кокаин надхвърля сумата от 5 милиона лева. Наблюдаващият прокурор Мануел Манев, уточни, че наркотикът е открит на 5 септември (около 06.30 ч.) на граничният пункт в Малко Търново. Задържаната 40-годишна жена е от град Бургас, съучастникът й - 51-годишен мъж, живее в морския град. Те вече са подведени към наказателна отговорност за това че са придобили и държали в себе си, както и че са се опитали да пренесат контрабандно през границата ни наркотика. По- тежкото от двете обвинения е за опит за контрабанда на високорисково наркотични вещества, което е наказуемо с „лишаване от свобода“  от 15 до 20 години и „глоба“ от 200 000 лева до 300 000 лева. Предстои в Окръжен съд – Бургас да бъде внесено искане спрямо двамата обвиняеми да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. По досъдебното производство са извършени и претърсвания в недвижими имоти.  Иззети са вещи, имащи отношение към предмета на разследване, намерени и иззети са и сумите от 3000 швейцарски франка и около 10 000 евро. Прокурор Манев каза още, че към момента се провеждат множество действия по разследването, назначени са и редица експертизи.

Васил Инджов – зам.- директор на ТД Южна морска, посочи, че наркотичното вещество е било разпределено в 17 пакета. То е било разположено в тайник, обособен в багажното отделение на автомобила, като обвиняемите са искали да преминат от Република България в Република Турция. Превозното средство е било обект на щателна митническа проверка, извършена на база метод „анализ на риска“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!