Обратно към категорията

Надзиратели излизат на протест на 25 октомври

Добавено на: 13.10.2022 10:27
   

Синдикатът на служителите в затворите в България ще проведе протест пред Министерството на правосъдието на 25 октомври с искане за реформа, съобщиха от организацията. В отворено писмо до министъра на правосъдието Крум Зарков и неговия заместник Мария Павлова синдикатът призовава за дебат и професионален разговор с протестиращите на тема сигурност и законност. 

Според изложеното в писмото - недоволството на синдикатите е заради нерешените теми: корупция, кадрова политика, условия на труд, политика по доходите, подготовка и обучение, техническо обезпечаване и др. Те посочват като проблем и липсата на диалог с ръководството на министерството.

Синдикатът допълва, че в продължение на години Министерството на правосъдието допуска агресията срещу надзирателите да ескалира и не предприема никакви мерки. "Убедени сме, че агресията срещу полицаи, лекари, учители и други професионални съсловия трябва да присъства, като приоритетна в политиките на правосъдното ведомство, а не коментирана само при появата на проблем", се казва в писмото.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!